13:00

Västerås FC

Referat: IK Oden - Västerås FC

Vi har fortfarande en hel del folk borta p g a sjukdomar och skador, men idag hade vi fått tillbaka Pelle, Simon och Casper så det var en så stark startelva som vi kan ställa upp med i dagsläget. Men det skulle inte bli lätt då vi mötte seriens formstarkaste lag, Västerås FC som kom med nio raka segrar sedan den 20 juni!
Vårt spel var iallafall bättre än på länge och vi öppnade med flera frilägen och bra avslut, men VFC har en toppmålvakt i Linus Elfving Stegnell som ju har stått för oss i flera säsonger tidigare. Han räddade hela fyra frilägen i första halvlek, vilket gjorde att ställningen var 0-0 när vi närmade oss pausvilan.
Då blev det ytterligare en "släkten är värst" när Dennis Andersson som var tvåa i vår interna skytteliga ifjol gjorde 0-1 på sin gamla klubb, två minuter innan halvtid.

1:a halvlek
1' Frispark av Hampus, bra fart på skottet men bollen smiter utanför
4' Senai blir framspelad av Hampus till ett friläge men Linus gör en fotparad på skottet och Senai skjuter sedan returen rakt på Linus istället för att chopp
10' Hampus passar i sidled till Pelle som skjuter från straffområdeslinjen varpå Linus räddar
15' Hampus går på djupet och får bollen till ett friläge men skottet räddas av Linus och returen går utanför
19' Frispark av Hampus tar i muren, returen går till Senai som får på ett bra skott som touchar en motståndare till hörna
20' Hampus lägger hörnan som boxas bort, Senai tar andrdabollen och passar till Hampus som slår ett inlägg som Linus håller på att fumla in i eget mål men bollen går ut till hörna
22' Crossboll av Hampus som Sebbe tar ner och spelar vidare till Casper som skjuter utanför i bra läge
23' Nytt friläge för Senai och återigen räddar Linus med en fin fotparad
28' VFC nr 9 vinner bollen vid mittlinjen och ruschar in i straffområdet där han försöker vinkla in bollen i bortre hörnet men den smiter utanför högra stolpen
29' Gult kort på Karwan för ojuste spel
38' Bra skott av VFC som Robin räddar
41' Inlägg av Sebbe går fram till Pelle som chansar med en tåpaj men bollen går utanför högra krysset
43' 0-1 Västerås FC genom Dennis Andersson (assist nr 9) sidledspassning i vårt straffområde och bredsida in vid främre stolpen
45' Nr 9 kommer fri med Robin som gör en jätteräddning och returen skjuter de via vår försvarare till hörna

--------------------------------
I andra halvlek börjar VFC inledningsvis bra och skapar lägen att utöka ledningen. Men istället så kvitterar vi från ingenstans. Senai chippar smart fram bollen till Casper som löper förbi deras backlinje och sätter 1-1 med en halvvolley med högerfoten!
Matchen öppnar upp och Robin gör en jätteräddning när VFC försöker återta ledningen. Men vi har momentum nu och Karwan lägger en yttersida som skär genom VFC:s backlinje som en kniv i smör, innebär att Casper kommer fri och sätter bollen i stolpen men är först på returen som han trycker in till 2-1!
Ledningen blir inte långvarig för VFC får straffspark när bollen lite oturligt tar på Hampus utsträckta arm i samband med en hörna. Nr 9 som spelat i spanska tredjedivisionen lägger bollen säkert i vänstra hörnet men Robin är ytterst nära att rädda.
Det blir en del bök och stök och matchen ser ut att sluta 2-2 när det blixtrar till i de sista minuterna.
Karwan får en frispark vid mittlinjen i ett läge där Dante var på väg till friläge men domaren blåste för tidigt.
Karwan visar då prov på sin fina speluppfattning när han slår en snabb frispark på djupet där Simon kommer löpande, får bollen och rundar Linus som inte hinner ut och placerar 3-2 i tomt mål! Det är i 90:e minuten och självklart ska vi kunna försvara oss. Men VFC skickar upp en långboll direkt efter avspark, deras spelare vinner löpduellen mot Martin och slår ett inlägg mot en kollega som kommer rusande efter högerkanten, både Casper och Dante missar att markera honom varpå Dante försöker jaga ifatt men springer in i spelaren som faller in i straffområdet. Här tycker vi (vilket bekräftas av m atchvideon) att kontakten skedde utanför straffområdet men domaren ansåg att det var på linjen. Väldigt hårt dömt kan man tycka.
Hursomhelst, nr 9 tog straffen igen och la den i samma hörn, Robin hade handen på bollen men lyckades inte styra bort den så 3-3 var ett faktum.
Oscar var nära att bli segerskytt i matchens sista avslut, en hörna från Hampus som Oscar nickar strax över ribban!

2:a halvlek
46' VFC anfaller direkt efter avspark och deras spelare skjuter utanför i bra läge
47' VFC väggar sig fram till målchans, skottet är bra men Robin räddar akrobatiskt
48' Friläge för nr 9 men Johan hinner ifatt och sätter in en perfekt tackling med skuldran så att skottet blir löst, inga problem för Robin att fånga bollen
49' 1-1 Oden genom Casper (assist Senai)
51' VFC nr 9 vinner en duell med Martin och tar sig fram till målchans, bra skott som Robin gör en enhandsräddning på!
52' VFC inlägg till nr 9 som tar ner bollen på bröstet men trycker bollen utanför stolpen
53' Bra hörna av VFC som nickas bort men de är först på returen och skjuter ett hårt skott som Robin räddar
54' Gult kort på nr 4 i VFC för hårt spel
60' 2-1 Oden genom Casper (assist Karwan)
62' Gult kort på nr 6 i VFC för fasthållning
64' Straffspark för VFC p g a hands på Hampus
65' 2-2 VFC genom nr 9 Francisco Montano på straffspark
67' Gult kort på Sebbe för eftersläng
68' Gult kort på nr 2 i VFC för protest mot domslut
69' Frisparksinlägg av Hampus som Oscar nickar över
77' Karwan spelar fram Casper som skjuter utanför
85' Hörna av Hampus som nästan skruvas in i mål men Linus lyckas boxa bort bollen
89' Farligt inlägg av VFC som Robin lyckas styra bort genom att sträcka ut sig i sin fulla längd
90' 3-2 Oden genom Simon (assist Karwan)
90+1' Dante fäller en spelare i en löpduell och domaren blåser straffspark trots att kontakten ser ut att ske utanför straffområdet.
90+2' 3-3 VFC genom nr 9 Francisco Montano på straffspark
90+3' Frisparksinlägg av Hampus som Oscar nickar strax över ribban

Lite surt att tappa alla tre poängen efter alla chanser i första halvlek och det sena 3-2 målet.
Men positivt att vi gör en stark insats mot ett av topplagen i serien efter en svit med tre raka förluster.
Samtliga spelare höjde sig idag och det var mycket viktigt att vi vann kampen på centrala mittfältet, vilket framförallt Pelle och Simon bidrog till med sitt bollvinnande spel.
Dessutom var Simon nära att bli matchvinnare genom sitt mål. Han fick också fruktkorgen som matchens lirare för IK Oden!